Hoe kook je een ei?

Hoe kook je een ei?Heb jij geen enkel verstand van koken en hulp nodig bij het maken van jouw eigen eten? Dan ben jij bij ons op het juiste adres.

Wij hebben de beste tips die jij kunt toepassen om te zorgen dat jij een lekker eitje kunt koken. Want hoe kook je een ei? Het is een vraag die mensen al honderden jaren bezighoudt, maar als je eenmaal de techniek te pakken hebt dan is het eenvoudig om er iedere dag eentje te maken.

Wij leggen jou uit hoe je eieren zacht, middelmatig of hard kunt koken.

Hoe kook je een ei: stap 1

We beginnen bij het uitzoeken van een geschikt ei. Zorg dat het ei een goede houdbaarheidsdatum heeft. Is deze over de datum dan kun je beter een ander ei kiezen.
Het formaat van het ei is ook belangrijk: als je veel honger hebt neem je een groot ei, maar bij kleine honger volstaat een klein ei.

Eieren koken: stap 2

Zet een pan met water op het fornuis en doe er wat zout in. Het water wordt langzaam opgewarmd totdat het kookt. Op dat moment is het water warm genoeg om de eieren erin te doen.  Als het water kookt kun je het gas lager zetten zodat het water niet overkookt.

Eieren koken: stap 3

Nu is het tijd om de eieren erin te doen. Doe deze er voorzichtig met je handen of met een lepel in. Laat de eieren niet te hard vallen, dan breekt de schil en gaat het eigeel met de dooier het water in. Zorg na het toevoegen van de eieren dat het gas laag staat.

Wat voor eieren wil je?

Afhankelijk van jouw voorkeur bij eieren kun je kiezen hoe je het ei wilt. Dit zijn de beste technieken:

  • Zachtgekookt: haal het ei na 3 à 4 minuten uit de pan
  • Middelgekookt: haal het ei na 5 tot 6 minuten uit de pan
  • Hardgekookt: haal het ei na 7 tot 9 minuten uit de pan

Extra tip: Spoel de eieren hierna af met koud water. Hierdoor “schrikken” de eieren en komt de schil gemakkelijker los.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail