Hoe maak je wentelteefjes?

Hoe maak je wentelteefjesEen heerlijke snack tussendoor of gewoon voor het ontbijt: wentelteefjes zijn lekker en niet eens zo ongezond. Al tientallen jaren wordt het in de Nederlandse keukens bereid. Met enkele ingrediënten tover je een heerlijke snack op tafel, en de bereidingstijd is daarbij ook nog eens heel kort. Kortom: het is tijd om deze klaar te maken, maar hoe maak je wentelteefjes?

Wentelteefjes maken: de ingrediënten

De onderstaande ingrediënten zijn opgesteld naar hoeveelheid zodat jij precies weet hoeveel je van ieder ingrediënt moet gebruiken. Let op: als je teveel van één ingrediënt gebruikt dan kan het recept mislukken, niet zoet genoeg worden of juist veel te zoet zijn. Zorg daarom dat je voldoende van ieder ingrediënt in huis hebt.

  • 1 Groot ei
  • 2 kleine pakjes (vanille)suiker
  • 1 theelepel kaneel (gemalen)
  • 40 gram margarine/boter
  • 250 ml (magere/volle) melk
  • 8 sneetjes wit brood

Het beslag van wentelteefjes

We beginnen met het samenstellen van het beslag. Klop het ei in een kom en gooi de suiker, kaneel en melk langzaam erbij. Klop goed het op zodat het een egaal beslag wordt, dit duurt maximaal twee minuten. Het beslag heeft een beige kleur en ruikt erg zoet. Dit is ook het stadium waarin je extra ingrediënten kunt gebruiken, zoals cacao, honing of stroop.

Wentelteefjes in de pan

Doe nu boter in de pan en wacht tot het gesmolten is. Boter voorkomt dat het beslag te warm wordt en de wentelteefjes mislukken. Snijd nu eventueel de korstjes van de sneetjes brood en doe het brood vervolgens in het beslag. Zorg dat het brood het beslag goed opneemt.

Nu kun je de sneetjes brood in de pan leggen. Het begint lekker te sudderen en langzaam wordt de buitenkant bruin. Dit betekent dat de wentelteefjes bijna klaar zijn en je deze uit de pan kunt halen. Het duurt ongeveer 5 minuten voordat deze goudbruin zijn.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail