Hoe werkt de oHello app?

oHello AppoHello is een datingapp van Nederlandse bodem. De oHello app is op dit moment alleen nog in Amsterdam te gebruiken, maar uitbreiding naar meer steden volgt waarschijnlijk binnenkort. De oHello app heeft een andere aanpak dan Tinder of Happn: gebruikers blijven niet eindeloos swipen of chatten maar spreken binnen een uur af op een locatie die door de oHello app bepaald wordt.

Het idee van oHello is dat op deze manier de ontmoetingen spontaner en meer low profile zijn, je gaat even ergens wat drinken en dat was het. De ontmoeting is in principe na 45 minuten afgelopen, blijk je het allebei erg leuk te vinden dan kan je natuurlijk langer blijven. Blijft het bij een kop koffie, dan hou je er misschien een leuke vriendschap aan over. Slaat de romantiek over, dan vind je hier misschien wel je toekomstige echtgeno(o)t(e).

Aan de slag met oHello

Ben je benieuwd om oHello uit te proberen en ben je in Amsterdam? Zwengel je Appstore of Google Play aan en installeer de app. De app is net als Tinder of Happn gekoppeld aan je Facebook account, dus je gegevens worden vanuit Facebook geïmporteerd. Nadat je de app hebt geïnstalleerd en gekoppeld selecteer je de foto’s die je wilt laten zien en maak je je profiel compleet.

Zin om iemand te ontmoeten? Open de app en kijk welke mensen met jouw binnen een uur willen afspreken. Kies met wie je wel een drankje zou willen gaan doen. Als de ander jou ook heeft gekozen krijgen jullie een locatie toegewezen met instructies hoe daar te komen.

Na afloop kan je de ander beoordelen op gedrag, punctualiteit en gelijkenis met de profielfoto’s. Het idee hierachter is dat er zo een serieuze groep gebruikers ontstaat en de mafkezen eruit gefilterd worden. Dat maakt het afspreken met een wildvreemde net wat prettiger.

Benieuwd? Ga aan de slag:

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail