Zonder creditcard op reis

In Nederland heeft een substantieel deel van de bevolking geen creditcard en een groot deel hiervan wil er ook geen. Binnen Nederland levert dit weinig problemen op omdat andere betaalmogelijkheden zoals iDEAL hier prima functioneren. In het buitenland kan dit soms lastig zijn. Bij het boeken van een reis loop je hier soms al tegenaan. In dit artikel zullen we kijken waar je zonder creditcard tegenaan kunt lopen en wat hiervoor de alternatieven zijn.

Hotel boeken zonder creditcard

Een hotel boeken zonder creditcard is meestal geen probleem, veel hotels werken op vertrouwen bij het accepteren van boekingen en u kunt er met cash betalen. Toch kan het lastig zijn om zonder creditcard een hotel te boeken. In sommige gevallen is een creditcard vereist om uw reservering te garanderen en niet bij alle hotel vergelijkingssites kunt u zonder creditcard betalen. Is dit het geval, dan kunt u het volgende proberen:

  • Leen een creditcard van iemand die u kent om uw reservering te plaatsen. Neem vooraf contact op met het hotel om te kijken of dit geaccepteerd wordt en geef aan dat u de overnachting ter plekke in cash wilt betalen.
  • Boek een hotel via een reisbureau. Reisbureaus hebben zware concurrentie van het internet, maar als u geen creditcard heeft kunnen ze een uitkomst zijn.
  • Gebruik een hotel vergelijkingssite waar u met iDEAL kunt betalen.

Op de volgende site staat een overzicht van hotel vergelijkingssites waar u zonder creditcard (met iDEAL) kunt betalen: https://www.alleszondercreditcard.nl/hotel-boeken-zonder-creditcard/

Vlucht boeken zonder creditcard

Veel maatschappijen die vanuit Nederland vliegen bieden iDEAL als betaalmiddel. Als dit niet het geval is kunt u net als bij hotels proberen of u de vlucht via een tussenpartij kunt boeken, zoals de verschillen ticketvergelijkingssites. Onder meer bij http://www.ebookers.com en http://www.worldticketcenter.nl kunt u uw tickets boeken zonder gebruik van een creditcard.

Een creditcard van iemand lenen kan ook hier een oplossing zijn, maar lees wel goed de voorwaarden van de maatschappij waarmee u vliegt door. Sommige maatschappijen laten u niet aan boord als u de creditcard waarmee u heeft geboekt bij het instappen niet kunt laten zien.

Bekijk voor handige tips en weetjes voor het boeken van goedkope vliegtickets https://www.goedkoopmethetvliegtuig.nl.

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail