Category Archives: Weetjes

Anoniem bellen, zo doe je dat

Als je belt krijgt de ander automatisch jouw telefoonnummer te zien. In de meeste gevallen is dat handig, maar er zijn ook situaties waarin anoniem bellen prettiger is. Bijvoorbeeld als je jouw privé telefoon gebruikt voor een belletje voor je werk, of als je tijdens een spelletje truth or dare 30 pizza’s probeert te bestellen… Lees verder… »

Kippenren maken: Zo bouw je zelf een kippenhok met ren

Zelf een kippenren maken is niet zo moeilijk. Het hoeft geen architectonisch hoogstandje te zijn -daar geven kippen niet zoveel om-, maar het mag natuurlijk wel. Voordeel van zelf een kippenhok maken is dat je het precies zo kan maken hoe het voor jouw situatie handig is. Het hok en de ren kan je aanpassen… Lees verder… »

Leeuw tekenen: zo teken je stap voor stap een leeuw

Een leeuw tekenen lijkt moeilijker dan het is. Wil jij weten hoe je simpel een leeuw tekent lees dan verder. De leeuw is als koning van de dieren zeer populair om te tekenen. Een goed lijkende leeuw tekenen zonder plan van aanpak kan niet iedereen, het wordt al gauw een mislukte poes of hond. Daarom… Lees verder… »

Keyboard leren spelen

Wil je keyboard leren spelen zodat je op feestjes en partijen gezellig liedjes kan begeleiden? Of gewoon omdat het leuk is en goed voor je hersenen? Of omdat een keyboard wat makkelijker in huis te halen is dan een piano? Wacht dan niet langer en lees dit artikel verder, we zullen hierin kijken hoe je… Lees verder… »

Een vis tekenen, hoe doe je dat?

Een simpele vis tekenen is niet zo moeilijk, waarschijnlijk heeft iedereen wel eens zo een vis getekend als in het plaatje hiernaast. Maar wil je een vis tekenen die er iets gedetailleerder uit ziet of die je misschien zelfs kan herkennen als een bepaalde soort, dan moet je iets beter je best doen. We zullen… Lees verder… »

Zonder creditcard op reis

In Nederland heeft een substantieel deel van de bevolking geen creditcard en een groot deel hiervan wil er ook geen. Binnen Nederland levert dit weinig problemen op omdat andere betaalmogelijkheden zoals iDEAL hier prima functioneren. In het buitenland kan dit soms lastig zijn. Bij het boeken van een reis loop je hier soms al tegenaan.… Lees verder… »

Postzegels losweken

Als je een postzegel teveel op je brief hebt geplakt, of je bent verzamelaar en je wil die ene mooie postzegel van het poststuk krijgen om in je collectie te bewaren dan zijn er meerdere methodes om dit voor elkaar te krijgen. Postzegels losstomen De meest bekende methode is het ouderwetse losstomen. Verwarm water in… Lees verder… »

Hoe bereken je de omtrek?

Ja hoe zat dat ook alweer? Hoe bereken je de omtrek van een cirkel? Om de omtrek van een figuur te berekenen is het belangrijk om te kijken naar de verschillende afmetingen van het figuur. Vaak wordt er bij de omtrek gekeken naar cirkels, hier is een speciale rekensom voor nodig om deze te berekenen,… Lees verder… »

Hoe teken je een hond?

Van staart tot mond, hoe teken je een hond? Er zijn tientallen verschillende honden en iedere hond wordt weer op een andere manier getekend. Van herdershond tot poedel, iedere hond kent eigen kenmerken en moet dus anders getekend worden. Op deze pagina geven wij jou in enkele stappen aan hoe jij het beste een hond… Lees verder… »