Hoe teken je een hond?

Van staart tot mond, hoe teken je een hond? Er zijn tientallen verschillende honden en iedere hond wordt weer op een andere manier getekend. Van herdershond tot poedel, iedere hond kent eigen kenmerken en moet dus anders getekend worden. Op deze pagina geven wij jou in enkele stappen aan hoe jij het beste een hond kunt tekenen.

Er zijn uiteraard veel verschillende manieren waarop je een hond kan tekenen, we zullen dan ook een paar verschillende voorbeelden geven.

Hoe teken je een hond stap voor stap?

Hoe teken je een hond, stap voor stap? Direct uit de losse pols een hond tekenen is lastig, maar het wordt een stuk makkelijker als je de hond opdeelt in stukjes. (Niet letterlijk natuurlijk!) Op de afbeelding hieronder zie je hoe je een hond tekent op 3 verschillende manieren:

Hoe teken je een hond stap voor stap
Hoe teken je een hond? Nou, zo dus. Best simpel toch?

Hoe teken je een bulldog?

De hondjes die je in het voorbeeld hierboven hebt leren tekenen waren vrij schattig. Wil je een stoere bulldog leren tekenen, bekijk dan het volgende voorbeeld:

Hoe teken je een bulldog
Teken een bulldog stap voor stap.

Voorbeeld filmpjes

Heb je de hondjes uit de afbeelding hierboven getekend, bekijk dan de filmpjes hieronder om nog meer manieren om een hondje te tekenen te leren.

Bekijk het voorbeeld filmpje om te zien hoe je een schattig hondje recht van voren kunt tekenen:

Tip: Zet het filmpje af en toe op pauze zodat je stap voor stap de hond na kunt tekenen.

Als je liever een hondje van de zijkant wilt tekenen kan je het volgende filmpje als voorbeeld nemen:

Oefening:

Heb je de smaak te pakken na het oefenen met de twee filmpjes hierboven? Probeer dan aan de hand van de volgende stappen zelf een hond te tekenen.

Stap 1: Begin met het lichaam

Zorg dat de hond een lichaam op schaal heeft. Het is goed om hierbij te starten met de romp of de buik. Teken deze eerst volledig gesloten, daarna kun je de andere lichaamsdelen toevoegen. Let op hoe een hond staat, vaak liggen de delen boven de poten hoger dan het midden van het lichaam.

Stap 2: Teken de kop

De kop van een hond is karakteristiek per soort. De ene heeft een lange nek, de ander helemaal geen nek. Let op de hond die je wilt tekenen, hoe lang is de nek vergeleken met de rest van het lichaam? Door alles op schaal te tekenen kun je de beste hond tekenen en zorg je ervoor dat het mooiste eindresultaat op papier komt. Teken vervolgens het gezicht met de mond, ogen, etc.

Stap 3: Teken nu de poten

Een hond heeft vier poten, de voorpoten zien er anders uit dan de achterpoten. Zorg daarom voor een goede verhouding. Je kunt beginnen met de voorpoten om er zo voor te zorgen dat er een goede lengte wordt aangehouden.
Teken hierna de achterpoten.

Stap 4: Vul de rest van het hondenlichaam in

Als je bij deze stap aankomt is de hond zo goed als klaar. Vergeet uiteraard niet om de staart te tekenen. Vlekken van een hond of de vacht geven het een extra effect en zorgen ervoor dat de hond er op papier beter uit zal zien.

Meer tekenen?

Heb je genoeg honden getekend en wil je iets anders proberen?

Bekijk dan ook:

FacebooktwittermailFacebooktwittermail