Een vis tekenen, hoe doe je dat?

Een simpele vis tekenen is niet zo moeilijk, waarschijnlijk heeft iedereen wel eens zo een vis getekend als in het plaatje hiernaast. Maar wil je een vis tekenen die er iets gedetailleerder uit ziet of die je misschien zelfs kan herkennen als een bepaalde soort, dan moet je iets beter je best doen.

We zullen hieronder een aantal manieren bekijken waarop je stap voor stap een vis kunt tekenen.

Vis tekenen simpel
De allersimpelste manier om een vis te tekenen.

Stap voor stap vissen tekenen

Op de afbeelding hieronder leer je stap voor stap vissen tekenen, met heel mooi resultaat. Het zijn zes verschillende vissen, die je in vier stappen kunt tekenen. De laatste stap lijkt misschien een beetje moeilijk, maar als je de eerste drie goed hebt gedaan dan is de laatste stap alleen nog inkleuren.

Vis tekenen, stap voor stap
Op deze vissen tekening zie je het proces van een vis tekenen stap voor stap uitgelegd.

Exotische vissen tekenen

Als je met de vissen hierboven hebt geoefend en je wil meer, dan kan je verder met de vissen hieronder. Deze zijn wat moeilijker dan de vissen hierboven omdat je meer zelf moet doen. Maar met de kennis die je met het tekenen van de vissen hierboven hebt opgedaan kom je vast een heel eind.

Vis tekenen moeilijk
Het tekenen van deze exotische vissen is wat moeilijker omdat er minder stappen worden uitgelegd. Zet eerst de basisvorm op en kijk vervolgens goed naar het voorbeeld, dan lukt het wel.

Voorbeeldfilmpjes

Wil je liever een vis tekenen aan de hand van uitleg in filmpjes, kijk dan naar de filmpjes hieronder. Kies een filmpje en kijk het eerst een keer helemaal om te zien wat er gaat komen. Kijk het filmpje vervolgens nog een keer en probeer met het filmpje mee te tekenen. Als het te snel gaat zet het dan even op pauze.

Een eenvoudige vis tekenen is makkelijk, dat zie je in het eerste filmpje:

In het volgende filmpje leer je een cartoon vis tekenen:

In het laatste filmpje leer je een koi karper tekenen. Dit filmpje is wat moeilijker want de tekening is uitgebreid en gedetailleerd. Maar als je de vissen hierboven al hebt getekend dan is dit een leuke nieuwe uitdaging:

Meer tekenen?

Genoeg vissen getekend en wil je iets anders?

Bekijk dan ook:

FacebooktwittermailFacebooktwittermail