Openingszinnen Tinder

Wie gebruik maakt van de populaire datingapp Tinder komt bij een match voor de vraag te staan hoe het gesprek aan te gaan. Herken je jezelf hierin?

Geen zorg, er wordt maandelijks veel gezocht op “openingszinnen Tinder” dus je bent niet alleen.

In dit artikel bekijken we wat de beste openingszinnen voor Tinder zijn om je match tot een succesvolle date te upgraden.

Hoe bedenk je goede openingszinnen voor Tinder?

We zouden je hier een lijstje kunnen geven met openingszinnen die je kan knippen en plakken naar Tinder, maar dat is suboptimaal. Beter is het als je snapt hoe je zelf een goede openingszin bedenkt, zodat je niet dezelfde afgezaagde zinnen gebruikt die door iedereen die ook op internet is gaan zoeken worden gebruikt.

Wat is het doel van je Tinder openingszin?

Je hebt een match met iemand, puur op basis van uiterlijk en het kleine beetje informatie dat je uit zijn of haar profiel hebt verkregen. Op basis hiervan moet je een gesprek aanknopen.

Als je eerste indruk slecht is ben je verloren, want voor jou 10 anderen en de swipe naar links is zo gemaakt.

Het doel van je Tinder openingszin is dus de aandacht van de ander pakken met je eerste bericht.

Dit kan je op verschillende manieren doen, zoals je hieronder kan lezen.

Formuleer je Tinder openingszinnen zo dat je de aandacht van je match weet te behouden

De aandacht van je match behouden kan je doen door je Tinder openingszin zo te formuleren dat je bij de ander onbewust iets triggert. Dit kan je doen zowel met positieve als negatieve stimuli, waarbij positief de beste keus is. De negatieve insteek werkt wel maar je legt hiermee geen goede basis voor je verdere omgang met elkaar.

Voeg één of meerdere van de volgende elementen toe aan je openingszin:

  • Humor
  • Originaliteit
  • Benoem iets persoonlijks van de ander
  • Maak de ander nieuwsgierig
  • Complimentje
  • (Subtiele) dis.

Humor en originaliteit zijn de belangrijkste elementen om je te onderscheiden van alle andere matches die met een standaard “hoi hoe gaat het” beginnen. Voor de eerste paar matches is dit ok, maar daarna wekt een dergelijke openingszin alleen maar verveling op. Dat wil je niet!

Met een leuke originele zin maak je iemand aan het lachen en dit levert meestal een reactie op waarop je verder kan bouwen. Ga geen overduidelijke standaard openingszinnen gebruiken. Als je niets grappigs of origineels weet, probeer dan een van de andere opties.

Iets persoonlijks benoemen van de ander werkt ook goed, als dit tenminste verder gaat dan “hoi je bent mooi”.

Kijk naar de foto’s en de profielbeschrijving van je match om persoonlijke dingen te vinden waarover je een opmerking kan maken. Als blijkt dat iemand reislustig is vraag dan bijvoorbeeld waar de laatste reis heen ging.

Voeg op Facebook wat meer interesses toe zodat een potentiële match ook bij jou aanknopingspunten heeft om over te beginnen.

Mensen zijn nieuwsgierige wezens, als je met je openingszin de nieuwsgierigheid van je matches weet te prikkelen dan krijg je gegarandeerd reactie. Iemand die nieuwsgierig is wil zijn nieuwsgierigheid bevredigen. Als iemand je bijvoorbeeld vraagt naar je werk, antwoord dan “Dat vertel ik liever niet op Tinder, maar ik vind het erg leuk. Net als een drankje doen met jou.” De ander begrijpt dat het een grapje is, maar is toch nieuwsgierig geworden en wil nu (onbewust) meer van je weten.

Een complimentje krijgen vindt iedereen leuk, als het tenminste gemeend is. Als je een man bent, maak dan geen generieke complimentjes over het uiterlijk van je match, dan plaats je jezelf in de massa opdringerige andere mannelijke matches. Kijk goed of je een origineel en leuk complimentje kan geven aan de hand van het profiel van je match. Maak bijvoorbeeld een specifiek complimentje: Je lach op foto vier is erg leuk! Door het specifiek te maken laat je aan de ander zien dat je daadwerkelijk naar hem of haar hebt gekeken en niet gewoon zoveel mogelijk matches spamt met halfbakken complimenten.

Iemand (subtiel) dissen kan, mits goed gedaan, ook effectief zijn. De ander heeft automatisch de neiging om je dis van een weerwoord te voorzien en zo komt je gesprek op gang. Zorg wel dat je er een leuke draai aan geeft.

Openingszinnen Tinder tips

Nu je weet waar openingszinnen voor Tinder idealiter aan moeten voldoen nog een paar laatste tips om mee af te sluiten:

  • Zorg dat je niet wanhopig overkomt. Zowel mannen als vrouwen knappen af op potentiële partners die te graag willen. Iets wat schaars is wordt automatisch meer gewild, iets wat makkelijk verkrijgbaar is verliest aan waarde.
  • Wees geen creep. De reden waarom mensen op Tinder zitten verschilt van “op zoek naar one night stand” tot meer serieuze dating of gewoon nieuwsgierigheid. In het echte leven benader je iemand ook niet direct met oneerbare voorstellen, waarom zou je dat wel doen op Tinder?
  • Begin de ander niet direct te spammen na de match, dat komt wanhopig over en is voor de meeste mensen een afknapper.

Klikt het en wil je afspreken? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Doe een voorstel voor iets nonchalants wat niet veel tijd kost en waarbij zowel jij als de ander de optie heeft om voortijdig af te breken als het niet loopt. Bijvoorbeeld een kopje koffie, een museumbezoekje of een drankje, afhankelijk van het type match dat je hebt (en zelf bent!).

Weet je nu alles van Tinder openingszinnen maar weet je nog helemaal niet hoe Tinder eigenlijk werkt? Lees dan het artikel Hoe werkt Tinder. Anders veel succes!

Openingszinnen voor de luie mensch

Mocht je na het lezen van bovenstaand artikel toch nog denken dat het een goed idee is om standaard openingszinnen op Tinder te gebruiken of gewoonweg geen inspiratie hebben (dan wel een saaie persoonlijkheid), dan vind je hieronder stiekem toch een paar al dan niet werkende prefab openingszinnen. Gebruiken op eigen risico.

Ben je echt desperaat en lukt het niet om met de tips uit dit artikel met iets fatsoenlijks op de proppen te komen neem dan een kijkje bij deze verzameling – veelal dramatisch slechte – (Engelstalige) openingszinnen: http://pickup-lines.net/

Als je een van deze openingszinnen op Tinder gebruikt, geef er dan tenminste je eigen draai aan. En anders heb je ze niet van ons!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail