Euro teken typen

Een euro teken typen in bijvoorbeeld Word is niet zo moeilijk wanneer je gebruik maakt van een redelijk nieuwe computer of laptop. Bij de meeste moderne toetsenborden staat het euro teken op dezelfde toets als het cijfer 5 (boven de letters, niet op het numpad aan de rechterkant).

Je kunt het euro teken typen door de Alt-gr toets ingedrukt te houden en vervolgens de 5 toets ook in te drukken.

Als alternatief kan je ook de combinatie Ctrl + Alt + 5 gebruiken. In dit geval moet je de Alt-toets aan de linkerkant van je toetsenbord gebruiken om een euro teken te typen.

Euro teken typen

Het euro teken zit meestal op dezelfde toets als het cijfer 5. Houd Alt-gr ingedrukt en druk op de 5-toets om het euro teken te typen.

Euro teken typen op oude laptop of computer

Hoe maak je een euro teken als de methode die hierboven beschreven staat niet werkt? Bijvoorbeeld omdat het toetsenbord van je computer of laptop nog geen euroteken heeft.

Als je computer of laptop beschikt over een numpad (het gedeelte aan de rechterkant van het toetsenbord met de cijfers 0 t/m 9 boven elkaar) dan kan je een euroteken maken door de volgende toetsencombinatie:

Houd de alt-toets ingedrukt, en typ op het numpad de cijfers 0128. Het euro teken verschijnt nu in de tekst die je aan het typen bent.

Op een Mac euroteken typen

Om op een Mac het euroteken te typen gebruik je één van de volgende toetscombinaties:

  • Alt + 2
  • Option + 2
  • Alt + Shift + 2
  • Option + Shift + 2

Euro teken knippen en plakken

Mocht het om wat voor reden dan ook met bovenstaande uitleg nog niet lukken om een euro teken te typen, dan kan je altijd nog een euro teken uit een bestaande tekst knippen en in je eigen Word document plakken.

Selecteer het euroteken (klik voor het euro teken, houd je muisknop ingedrukt en sleep de cursor eroverheen):

Druk op Ctrl + c om het euro teken naar het klembord te kopiëren. Ga naar je Word document en plaats de cursor op de positie waar je het euro teken wilt hebben en druk vervolgens op Ctrl + v.

Euro teken typen op een smartphone of tablet

Er zijn veel verschillende toetsenborden voor smartphones en tablets, met allemaal een net iets andere indeling. Voordeel is wel dat smartphones en tablets van na de invoering van de euro zijn, en alle toetsenborden van deze apparaten dus wel een euro teken hebben. Vanwege de grote variatie aan indelingen is het niet mogelijk om voor elk toetsenbord een beschrijving te geven. Meestal zit het euroteken op smartphone of tablet toetsenborden verstopt tussen de overige tekens.

Bij het populaire toetsenbord SwiftKey krijg je het euro teken bijvoorbeeld door eerst op de toets voor speciale tekens te tappen, links onder:

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail