Hoe maak je een CV?

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of simpelweg jouw CV wilt updaten dan is het belangrijk om te weten hoe je dit precies moet opbouwen en wat je kunt doen om deze goed mogelijk in elkaar te zetten. Het is niet vreemd dat “Hoe maak je een CV?” in Nederland een van de meest gestelde vragen is. In dit artikel leren wij jou hoe jij jouw CV zo overzichtelijk en aantrekkelijk mogelijk kunt maken zodat werkgevers jou met alle plezier uitnodigen voor een gesprek.

De basis van het CV

Allereerst moet jij letten op de informatie die jij hierop gaat vermelden. Zo is het belangrijk dat jij al jouw werkervaring overzichtelijk vermeldt. Geef aan waar jij gewerkt hebt, hoe lang jij hier gewerkt hebt en wat jouw rol bij dit bedrijf was. Heb je bijvoorbeeld 5 jaar lang bij een vliegtuigmaatschappij als steward gewerkt, vermeld dit dan als volgt:
2008-2013           KLM Nederland                               Steward (Leidinggevend)

Eventueel kun jij onder ieder onderdeel ook nog aangeven wat voor ervaring jij hier hebt opgedaan.
Naast de werkervaring is het ook belangrijk aan te geven wat jouw studieverleden is. Wat voor niveau heb jij afgemaakt op de middelbare school, welke studie heb je hierna gedaan en zijn er cursussen of workshops die jij de afgelopen jaren hebt gevolgd? Dit zijn allemaal belangrijke punten die jij moet vermelden op jouw CV.

Hoe maak je een CV aantrekkelijk?

De meeste mensen gebruiken een statische opmaak bij hun CV, dit is zonde omdat dit er absoluut niet tussenuit schiet wanneer deze door de nieuwe werkgever wordt gelezen. Het is saai, te statisch en getuigt niet van creativiteit van jouw kant. Zorg er daarom voor dat jij het CV aantrekkelijk maakt voor de lezer. Zet er eventueel goede opmerkingen bij om te zorgen dat het interessant is om te lezen.

Door het CV zo memorabel mogelijk te maken is de kans groter dat de werkgever jou zal onthouden en dat jij er tussenuit springt. Dit verhoogt de kans op een sollicitatiegesprek en daardoor op een nieuwe baan.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail