Hoe verwijder ik Facebook?

hoe-verwijder-je-facebookHoe verwijder ik Facebook? Deze vraag stellen veel Facebook gebruikers zich na de zoveelste update van de algemene voorwaarden. Facebook is inmiddels uitgegroeid tot het grootste sociale netwerk van Nederland. Enkele jaren geleden was Hyves nog de absolute uitschieter maar sinds de komst van Facebook is deze volledig van de kaart verdwenen. Toch is niet iedereen blij met Facebook, de privégegevens van gebruikers worden steeds minder beschermd en hierdoor willen mensen het liefst hun Facebook verwijderen. Wij leggen je uit hoe.

Hoe verwijder je Facebook?

Voordat je begint moet je weten dat het heel erg eenvoudig is om jouw Facebook-account te verwijderen maar dat het wel redelijk wat tijd kost – niet qua minuten maar juist qua dagen. Want er is een automatische wachttijd van 2 weken om te voorkomen dat iemand zomaar jouw Facebook verwijdert.

Door de volgende stappen te doorlopen is jouw Facebook-account zo snel mogelijk offline:

  • Stap 1: Log in op Facebook.com/login
  • Stap 2: Dit is een stap die je kunt uitvoeren wanneer je niet wilt dat alle foto’s en gegevens die jij op Facebook hebt gezet verloren gaan. Ga naar accountinstellingen en druk op “Gegevens downloaden”, nu worden alle foto’s, gesprekken en andere informatie in één bestand gezet en kun je deze direct opslaan.
  • Stap 3: Ga naar https://www.facebook.com/help/delete_account en klik op “Verwijder mijn account”
  • Stap 4: Je krijgt nu een pop-up menu te zien waarop jouw wachtwoord wordt gevraagd. Vul jouw wachtwoord in en vul ook de Captcha die hieronder staat in.
  • Stap 5: Als je bovenstaande informatie hebt ingevuld krijg je weer een pop-up scherm. Hierin staat dat het account permanent wordt verwijderd. Als je binnen 14 dagen weer inlogt dan krijg je telkens de vraag of je zeker bent dat je het account wilt verwijderen.

Na 14 dagen is het account van Facebook verwijderd

Als je 14 dagen na het invoeren van jouw aanvraag probeert in te loggen op Facebook dan zul je zien dat het account niet meer bestaat. Alles is verwijderd, de foto’s, de vrienden die jij had, persoonlijke informatie, enzovoorts. Echter, de gesprekken die jij met anderen hebt gehad zullen gewoon blijven bestaan. Personen waar jij het gesprek mee hebt gehad kunnen dit gewoon blijven lezen.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail