Op Amazon betalen met iDEAL

Amazon iDEAL betalenAmazon + iDEAL, het zou een ideale combinatie zijn voor shoplustige Nederlanders die bij Amazon wat willen bestellen. Helaas, zelfs op de Nederlandse versie van Amazon wordt iDEAL niet aangeboden en ben je aangewezen op een creditcard om te betalen.

Ben je niet in het bezit van een creditcard maar wil je toch wat bestellen op Amazon, treur dan niet. Er zijn mogelijkheden om op Amazon met iDEAL te betalen.

Direct met iDEAL betalen op Amazon.de

De snelste oplossing is om te bestellen bij de Duitse Amazon:

Wilt u toch bij Amazon.com of een van de andere Amazon landen kopen, lees dan verder:

Koop een Amazon giftcard met iDEAL

De snelste methode om met iDEAL bij Amazon te betalen is via het kopen van een Amazon Giftcard. Dit is een tegoedbon waarmee u kunt betalen. De giftcards zijn in Nederland niet in een winkel te koop, maar u kunt ze wel bij Nederlandse webshops online bestellen, bijvoorbeeld via igiftcards.nl.

Het werkt als volgt:

  • Ga naar igiftcards.nl
  • Kies op welke Amazon versie u iets wilt kopen (Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italie, Engeland, Canada, Japan of de VS). Deze stap is belangrijk, want een giftcard voor de Duitse Amazon kan je niet gebruiken op de Amerikaanse, etc.
  • Kies de waarde van de giftcard. Hou er rekening mee dat u naast de prijs van het product dat u koopt ook de verzendkosten moet betalen.
  • Reken af met iDEAL.

Maak gebruik van een debitcard

Een andere mogelijkheid om te betalen op Amazon met iDEAL is via een debitcard (dat is een prepaid creditcard). Een debitcard kunt u online bestellen waarna u hem binnen enkele dagen in huis heeft. Wilt u uw aankoop sneller doen, dan is de Amazon Giftcard de betere optie, maar als u vaker online winkelt dan is een debitcard handiger.

Een debitcard werkt als een creditcard, met het verschil dat u geen krediet krijgt. U zet er eerst zelf geld op via een overboeking of via iDEAL en vervolgens kunt u hiermee betalen. Omdat u geen krediet krijgt kunt u een debitcard gewoon bestellen zonder ingewikkelde aanmeldprocedure, zelfs als u geen inkomen heeft.

Bestel via automatische incasso op de Duitse Amazon

Als alternatief voor iDEAL is het ook mogelijk om op de Duitse Amazon (Amazon.de) te betalen via automatische incasso.

Dit werkt als volgt:

  • Op het moment dat u gaat afrekenen kunt een betaalmiddel kiezen. Kies hier voor de optie ‘Nieuwe bankrekening toevoegen’.
  • U wordt nu gevraagd om de BIC code van uw bank, uw IBAN nummer en uw naam in te vullen.
  • Rond de bestelling af. Het geld wordt van uw bankrekening afgeschreven op het moment dat uw bestelling verzonden wordt.

De BIC code vindt u op de website van uw bank, of in de tabel hieronder:

Bank BIC
ABN Amro ABNANL2A
ASN Bank ASNBNL21
ING Bank INGBNL2A
Knab Bank KNABNL2H
Rabobank RABONL2U
Regiobank RBRBNL21
SNS Bank SNSBNL2A
Triodos Bank TRIONL2U

Goed om te weten voordat u tot aanschaf over gaat

Sommige producten op buitenlandse Amazon sites worden niet verstuurd naar Nederland. Dit geldt bijvoorbeeld voor digitale content waar DRM op zit. Ook zijn er derde partijen die via Amazon verkopen. Een deel hiervan wil ook niet naar het buitenland verzenden.

Of een product naar Nederland verzonden wordt kunt u zien in de productbeschrijving. Het is aan te raden om dit te checken voordat u een giftcard koopt en vervolgens voor een vervelende verassing komt te staan.

Misschien ook interessant:

FacebooktwittermailFacebooktwittermail