Hoe werkt Netflix?

Sinds augustus 2013 is Netflix in Nederland verkrijgbaar. Hiervoor was het al enkele jaren in onder andere Amerika te gebruiken. Hoe werkt Netflix nou precies? Netflix biedt een groot assortiment aan films, televisieseries en documentaires vanuit de hele wereld. Het is mogelijk om via het systeem binnen enkele drukken op de knop een film te starten en te kijken, nog nooit was online film kijken zo gemakkelijk.

Hoe werkt aanmelden bij Netflix?

Je kunt je voor Netflix aanmelden via Netflix.nl. Iedere nieuwe gebruiker krijgt 30 dagen gratis kijkplezier, dit is een ideale manier om te proberen hoe het systeem werkt en om te kijken of het ook iets voor jou is. Zodra je bent aangemeld kun je dan ook direct beginnen met kijken. Er staan gigantisch grote lijsten die opgebouwd zijn uit de categorieën waar films, series en documentaires binnen vallen.

Zo is er een categorie stand-up comedy, thrillers, actiefilms, comedy series, spannende series, en nog veel meer. Het gehele aanbod van Netflix is voor iedere gebruiker bereikbaar, je kunt dus altijd alles kijken en ook op ieder moment van de dag.

Film starten via Netflix

Als je een film hebt gevonden die jij graag wilt zien of die jou interessant lijkt dan is het zeer eenvoudig om die af te spelen. Hier zijn de verschillende mogelijkheden:

Via een tablet/smartphone:

Klik op het touch screen op de gekozen film en wacht tot het pop-up menu tevoorschijn komt. Klik vervolgens op ‘Afspelen’ en de film begint direct te spelen.

Via computer/laptop

Zoek naar de film die je wilt kijken en klik op het plaatje. De film start direct als je klikt.

Via Xbox of PlayStation

Vind de film die jij wilt kijken en druk vervolgens op A of het rondje. Er komt nu een tussenscherm waar je op ‘Afspelen’ moet drukken.

Als je Netflix bekijkt vanaf een mobiel apparaat zoals een tablet of smartphone dan kan je het beste de Netflix app gebruiken. Deze is te downloaden in de appstore van jouw apparaat (Bijvoorbeeld Google Play of iTunes).

Bekijk je Netflix vanaf een computer of laptop dan kan je via de browser inloggen in je account. Hiervoor hoef je geen apparte applicatie te installeren.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail