Telegram Video Opslaan

Wil je een Telegram video opslaan om hem te bewaren op je telefoon of om hem te delen via bijvoorbeeld WhatsApp maar lukt dit niet? Dan ben je op het juiste adres. Lees dit artikel verder om stap voor stap te leren hoe je een video vanuit Telegram kunt opslaan.

Stap 1: Zorg dat de video in Telegram gedownload is

Deze stap zal door de meeste lezers al gedaan zijn, maar voor de volledigheid noemen we hem hier toch even, want als de video nog niet is gedownload in Telegram zal het niet lukken om de Telegram video op te slaan.

  • Om de video te downloaden klik je erop in de Telegram app.
  • Als je de video kan afspelen dan is de download voltooid.

Stap 2: Open de bestandsverkenner op je telefoon of tablet

In stap 1 heb je de video gedownload, alleen Telegram slaat hem niet op tussen je andere foto’s en video’s, daarom zie je hem niet in je fotogalerij. Om bij de locatie te komen waar Telegram de video opslaat moeten we bladeren naar een plek waar je normaal niet komt. Open daarom nu de bestandsbrowser (vergelijkbaar met de Verkenner op je Windows PC of de Finder op een Mac).

  • Op de meeste mobiele apparaten staat een bestandsbrowser standaard geïnstalleerd. Op Samsung apparaten heet hij “Mijn bestanden”.
  • Kan je geen bestandsbrowser vinden, dan kan je er een gratis installeren, bijvoorbeeld ES File Explorer.

Stap 3: Blader naar de “verborgen” locatie

Nadat je de bestandsbrowser hebt opgestart blader je naar de locatie waar de Telegram video’s worden opgeslagen.

  • Telegram slaat de video’s op in SDcard/Telegram/Telegram Video
  • SDcard wordt op sommige apparaten ook wel “Apparaatopslag” genoemd.
Telegram video opslaan
Locatie op je apparaat waar de video’s die je in Telegram ontvangt worden opgeslagen. Begin links en kies vervolgens het mapje rechts.

Stap 4: Deel je opgeslagen video of sla hem ergens anders op

Nu je de plek hebt gevonden waar de Telegram video’s worden opgeslagen kan je ze delen in een andere app of verplaatsen naar de galerij zodat je ze de volgende keer snel terug kunt vinden. Je kan de video delen of verplaatsen door lang op de video te tappen en vervolgens gebruik te maken van het keuzemenu.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail