Hoe werkt daten op een datingsite?

Internetdating is ontzettend populair. Veel mensen ontmoeten hun (nieuwe) liefde via datingsites. Datingsites roepen echter ook wel wat vragen op. Hoe makkelijk is het om nieuwe mensen te ontmoeten? Hoe ga je te werk als je je inschrijft? Hoe werkt zo’n datingsite nou precies?

Verschillende datingsites bieden allemaal verschillende functies en mogelijkheden. Hieronder leggen we enkele belangrijke functies van datingsites uit. Daarnaast vertellen we je hoe je deze functies moet gebruiken en geven we je een aantal tips voor het gebruik van datingsites en tips die je op weg helpen bij het kiezen van een datingsite.

Ben je zelf nog op zoek naar een datingsite die bij je past? Op verschillende websites kun je datingsites vergelijken op prijs, kwaliteit en gebruikerservaring.

Datingsites met matchingsysteem

Één van de belangrijkste afwegingen die je maakt bij je inschrijving, is of je graag een datingsite wil die automatische matching aanbiedt, of dat je liever zelf op zoek gaat. Automatisch matchen is fijn als je zelf niet snel iemand bent die de eerste stap zet. De datingsite zoekt aan de hand van jouw voorkeuren en interesses automatisch profielen uit die goed bij jou zouden kunnen passen. Vaak kun je op datingsites met een dergelijk systeem ook gewoon zelf door het ledenbestand bladeren.

Hoe werkt een matchingsysteem

Elk matchingsysteem werkt anders, omdat elke datingsite een eigen visie of ‘formule’ heeft voor het vinden van de liefde. In grote lijnen wordt er gekeken naar verschillende persoonskenmerken: wat zijn je hobbies, interesses en waar word je gelukkig van? Aan de hand van deze antwoorden wordt gekeken welke andere profielen hierbij passen.

Het eerste contact

Als je een gebruiker hebt gevonden die je interesse heeft gewekt, kun je de volgende stap zetten. Dit kan ook op verschillende manieren. Zo kun je bij sommige datingsites een ‘ijsbreker’ inzetten of een knipoog versturen. Bij de meeste datingsites bestaat het eerste contact echter gewoon uit een berichtje. Hierin geef je een kleine introductie van jezelf, en kun je iets vertellen over waarom dit profiel jouw interesse heeft gewekt. Zorg ervoor dat je een uniek berichtje stuurt, wat de interesse van de andere gebruiker wekt. Op deze manier heb je een grotere kans op een reactie.

Chatfunctie

Veel datingsites bieden ook een chatfunctie. Vaak zijn dit bepaalde apps die vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld WhatsApp. Op deze manier kun je, zonder dat je de datingsite hoeft te verlaten, elkaar op een veilige manier beter leren kennen.

Als het goed is heb je nu een idee hoe een datingsite werkt. Uiteindelijk werkt het echter het beste om het zelf eens te proberen. Veel datingsite bieden een gratis proefaccount, zodat je zelf eerst rond kunt kijken om de sfeer te proeven.

Hoe maak je een keuze voor een datingsite?

Er zijn zoveel verschillende datingsites dat het lastig is om te weten welke datingsite je moet kiezen. Daarom volgen hier een paar stelregels om je op weg te helpen:

  • Zorg dat je zelf duidelijk weet waar je naar op zoek bent (serieuze relatie, flirt, friends with benefits, etc.)
  • Maak een selectie van de datingsites op basis van wat je bij het vorige punt hebt geantwoord
  • Vergelijk de prijzen van de verschillende sites
  • Bekijk de hoeveelheid leden die ze hebben
  • Als je bovenstaande selectie hebt toegepast, bekijk dan online reviews van de sites die overblijven.

Je kan ook gebruik maken van een online vergelijkingstool om de verschillende sites op basis van je wensen met elkaar te vergelijken. Bijvoorbeeld de datingsite vergelijker van DatingGuru.nl. Voor Belgische datingsites, check deze pagina.”

Dating apps

Naast de traditionele datingsites zijn dating apps tegenwoordig ook erg populair. Dating apps kenmerken zich door het simpele en snelle karakter van het dating proces. De bekendste datingapps zijn waarschijnlijk Tinder en Happn. Deze app zorgde voor de doorbraak van datingapps bij het grote publiek.

Bekijk ook:

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail