Happn: hoe werkt deze hippe datingapp?

Happn is het in Nederland minder bekende broertje van datingapp Tinder. Omdat Happn in de laatste jaren toch een vast plaatsje op veel telefoons van singles heeft veroverd in onze contreien wordt het tijd voor een introductie handleiding.

Wat is Happn en hoe werkt het?

Lees deze stoomcursus om direct aan de slag te kunnen met deze nieuwe datingapp. Happn is net als Tinder een datingapp voor je smartphone. De insteek van Happn is gebaseerd op het scenario dat je op straat of bij het uitgaan iemand tegenkomt die je leuk vindt maar je hebt niet meer dan een glimlach uitgewisseld. Oh jee, wat nu? Als deze leuk glimlachende persoon ook een gebruiker van Happn is dan kan je elkaar terugvinden. In de Happn app krijg je een overzicht te zien van personen waarbij je in de buurt bent geweest (binnen een straal van 250 m), met locatie en tijdstip. Als je de man of vrouw met die leuke glimlach hebt gevonden kan je hem of haar liken (een hartje geven). Liket de ander jou ook, dan heb je een match en kan je chatten.

Als de interesse niet wederzijds is, dus de ander liket jou niet, dan zal hij of zij ook niet weten dat jij hem of haar hebt geliket. Wil je dit toch duidelijk maken, dan kan je een zogenaamde ‘charm’ sturen. Hiermee krijgt de gelukkige ontvanger te zien dat jij hem of haar leuk vindt en kan dan alsnog besluiten om het contact aan te gaan. Een ‘charm’ sturen kost wel geld als je man bent. Gebruikers kunnen alleen met elkaar chatten als ze elkaar hebben geliket, je ontvangt dus geen berichtjes van mensen waarin je niet geïnteresseerd bent.

Het nut van deze app staat of valt met het aantal gebruikers. Woon je in een omgeving waar nog niemand gebruik maakt van de app dan zul je weinig matches krijgen. Je hebt dus het meeste kans om Happn succesvol in te zetten in de grote steden, maar ook in de middelgrote gemeentes zal je meer en meer Happn gebruikers tegenkomen.

Happn vs Tinder

Hoe verhoudt Happn zich tot de grote concurrent Tinder?

  • De populariteit van Tinder is op dit moment nog vele malen groter dan die van Happn, daardoor zal het aantal matches op Tinder groter zijn. Dit kan een nadeel zijn, maar het is tegelijkertijd ook een voordeel. Omdat iedereen en z’n moeder Tinder gebruikt zit er ook een hoop ruis tussen de matches van mensen die alleen voor de lol liken maar waaruit geen dates voortkomen of van matches die enkel uit zijn op one night stands met om het even wie. Bij Happn is het aandeel van dit soort gebruikers nog niet zo groot.
  • Het feit dat je beide op een bepaalde locatie was op dezelfde tijd geeft je een leuke opening, je hebt bijvoorbeeld het zelfde concert bezocht.
  • Verder krijg je bij Happn meer achtergrondinformatie te zien over je matches, zoals bijvoorbeeld werk en gedeelde interesses. Hierdoor kan je iets beter onderbouwde keuzes maken dan wanneer je enkel afgaat op uiterlijk.
  • Waar je bij Tinder de hele avond vanaf de bank door al je toekomstige exen kunt swipen moet je bij Happn daadwerkelijk de straat op om matches te verzamelen.

Happn installeren

Om van Happn gebruik te kunnen maken moet je beschikken over een Facebook account en een smartphone, Android en iPhone worden beide ondersteund.

Bij installatie van de app wordt gevraagd om in te loggen met je Facebook account. De app haalt foto’s van je Facebook account om te tonen aan je potentiële matches. Je kan aanpassen welke foto’s er worden getoond door op het foto icoontje te klikken rechtsboven in je Happn profiel.

Verder is het nodig dat je locatie gegevens aanzet in je telefoon, omdat de app anders niet kan bepalen wie je matches zijn.

Benieuwd? Installeer en ga op pad:

Alternatieven

Kom je niet vaak buiten (of spreekt het concept van Happn je gewoon niet aan) dan zijn er genoeg alternatieve datingapps te vinden.

Uiteraard kan je terecht bij Tinder, maar wil je wat originelers dan is er ook genoeg keus. Voor een overzicht van in België beschikbare datingapps kun je kijken op datingbureau.be of dating-tips.be, Nederlandse singles kunnen terecht bij DatingGuru.nl.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail